Wanneer uw caravan verzekeren?

Bent u op zoek naar een goede caravanverzekering maar ziet u door de bomen het bos niet meer?
Dan kan deze site u op weg helpen bij het vinden van een caravanverzekering die bij u past. Wij hopen u een beter beeld te geven van de diverse caravandekkingen die er beschikbaar zijn en inzicht te geven in een aantal zaken waarmee u rekening dient te houden voordat u op reis gaat. Om het geheel enigszins overzichtelijk te houden hebben wij de 3 meest voorkomende caravanverzekeringen er voor u uitgelicht.

Wel of niet uw caravan verzekeren?
Dat is een afweging die ieder voor zich moet maken. Een caravan of vouwwagen is WA-verzekerd zolang deze aan uw auto is gekoppeld. Een aparte caravanverzekering is niet verplicht maar zeker aan te raden wanneer u schade aan de caravan zelf gedekt wenst te hebben.

Schade aan een caravan is vaak een kostbare zaak zeker wanneer het om een nieuwe of jonge caravan gaat. Maar ook eigenaren van een al wat oudere caravan doen er goed aan om kritisch naar de inhoud van hun caravanverzekering te kijken. De meeste verzekeraars bieden hiervoor een standaarddekking en daarnaast aanvullende opties. Hoewel veel verzekeringen sterk op elkaar lijken, kunnen de verschillen in dekkingen groot zijn.

Lees meer over caravan dekkingen