Goede caravanverzekering

Tegenwoordig bieden vrijwel alle verzekeraars een caravanverzekering aan. En bij zo’n groot aanbod kan het heel verleidelijk zijn om direct voor de laagste premie te kiezen maar is dan ook alles voldoende naar wens verzekerd?

De verschillen tussen de verzekeraars lopen sterk uiteen en voor de consument wordt het steeds moeilijker om de juiste keuze te maken.

Stel u zelf daarom de vraag: “Wat wil ik absoluut verzekerd hebben en wat vindt vind ik minder belangrijk aan een caravanverzekering?”


Klik hier voor de Caravan verzekering checklist (PDF)

Standaarddekking
De standaarddekking van een caravanverzekering dekt over het algemeen schade die is ontstaan door brand, ontploffing, diefstal, inbraak en in de meeste gevallen ook stormschade. Hagelschade valt hier niet onder en dient apart verzekerd dient te worden. Veel verzekeraars bieden een premiekorting aan wanneer uw caravan voorzien is van een hagelvrij dak.

Bij alle verzekeringen is de hulpverlening inbegrepen bij de standaard caravanverzekering.

Ook in de bij de standaarddekkingen zijn er groter verschillen waarop gelet dient te worden. Let daarom goed op of de voortent of luifel automatisch gedekt is of dat deze onder de aanvullende opties behoren. Daarnaast verschilt het eigen risico per verzekering.


Aanvullende verzekeringen
Alle caravanverzekeringen bieden naast de standaarddekking de mogelijkheid om de verzekering uit te breiden met aanvullende opties zoals dekking voor hagelschade, rechtsbijstand, inboedel, accessoires (die niet bij de standaard uitrusting van een caravan horen zoals een fietsenrek of een zonnepaneel), inventaris en nieuwwaarde dekking. Een belangrijk punt is om goed te kijken wat verzekerd is bij totaal verlies van de caravan.

Klik hier voor een overzicht van de verschillende caravan dekkingen